A koreai vörös ginzeng fáradékonyság ellen

A koreai vörös ginzeng bemutatása és 2 hatása

A koreai vörös ginzeng, egy tápláló gyógynövény ami ősidő óta használatban van a tradicionális kínai orvoslásban. Ez a lassan növő örökzöld, ami Koreában és Észak-Kínában nő a legtöbb kutatással rendelkező gyógynövény. A “Panax Ginzeng igazi jelentése “mindent gyógyító”. Sok tudományos kutatás mutatta ki, hogy a koreai vörös ginzeng növeli a kitartást, az állóképességet, javítja a hangulatot, az atlétikai teljesítményt és a stresszt, és általában véve az egészségnek is jót tesz. A koreai vörös ginzengnek 5%-os ginzengoid tartalma van, az aktív hatóanyaga a ginzengnek, amit a gyökeréből lehet kivonni. 500mg ebből a kivonatból hatásos gyógyír lehet sokféle bajra. A koreai vörös ginzeng egy nem meglepően hatásos afrodiziákum és tonik, 2 legjobban bizonyított hatása pedig:

1. Kitartás növelés és fáradékonyság elleni csodaszer

A kutatások kimutatták, hogy képzett atléták, akik panax ginzenget szedtek meglepően nagy javulást tapasztaltak állóképességükben. Egy másik kutatás pedig arra világított rá, hogy akik a koreai vörös ginzenget szedték legalább 30 napig, azok 7 perccel többet edzettek.

Az atléták állóképességének drasztikus változását félretéve, a ginzeng megelőzési a gombás fertőzéseket a sportoló talpánál és nyugtatja az izmok gyulladását. Hogy az energiánk is növekedjen a ginzengtől 200-400mg az ajánlott legalább 3-6 hétig. 

2. Agyi tevékenység és hangulat

A Brain Performance and Nutrition Research Center kutatása szerint,ami körülbelül 30 önkéntesből állt, a panax ginzeng 200mg-os szedése legalább 8 napig lelassította a hangulatot és a résztvevők aritmetikai feladatokra adott reakcióidejét csökkentette.  wWhen the dosage is increased to 400 mg, it increased the calmness in patients and also helped to improve the mental arithmetic for 8 -day treatment period.

 

Kommentek
  1. Én